Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Σφολιατίνια με τυρί

Φτιάξτε σε χρόνο μηδέν σφολιατίνια με τυρί, μία μοναδική εντυπωσιακή πρόταση που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας με την τραγανή υφή και τη πεντανόστιμη γεύση τους.
 
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 8-10 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 30΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • Ένα πακέτο σφολιάτας - φρέσκιας ζύμης ψυγείου "Χρυσή Ζύμη" 850γρ
  • Μία συσκευασία τυρί Philadelphia 300γρ.
  • 400γρ Παρμεζάνα τριμμένη σε χονδρό τρίφτη. 

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Βγάζετε τη σφολιάτα από το ψυγείο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανοίγετε και απλώνετε την συσκευασία στο πάγκο σας.


  • Κόβετε το φύλο σε τέσσερις ίδιου πλάτους λουρίδες.


  • Απλώνετε τυρί Philadelphia κατά μήκος της κάθε λουρίδας (όχι ακριβός στο κέντρο) όπως στη φωτογραφία μας.


  • Κάνετε το ίδιο απλώνοντας μικρή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας πάνω στο τυρί Philadelphia.


Δημιουργώντας ένα ρολό, κλείνετε πρώτα την μία πλευρά.....


μετά διπλώνεται λίγο τα άκρα......


και στο τέλος διπλώνεται και την άλλη πλευρά δημιουργώντας το ρολό.



  • Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα ρολά μέσα με τη ραφή από το τελευταίο δίπλωμα από κάτω.
  • Ρίχνετε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και την πιέζετε ελαφρά για να κολλήσει στην επιφάνεια των ρολών.


  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Προσαρμόζετε τη διάρκεια ψησίματος και τη θερμοκρασία ανάλογα με το φούρνο σας.



֍ Χρήσιμες Συμβουλές ֍
  • Αν θέλετε να απογειώσετε την γεύση της τυρόπιτας μπορείτε να προσθέσετε μαζί με το Philadelphia μικρά κομματάκια λουκάνικου ή εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε το Philadelphia με ζαμπόν.
  • Ότι και να επιλέξετε να ξέρετε ότι η επιτυχία είναι σίγουρη ! ! ! !

Καλή σας απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου