Αυτή η εύκολη, γρήγορη, νόστιμη, λαχταριστή τυρόπιτα θα γίνει η νέα σούπερ αγαπημένη «τυρόπιτα» όλης της οικογένειας !!! Είναι ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες, για πρωινό, μεσημεριανό ή για ένα γρήγορο αλμυρό σνακ. Φτιαγμένο με απλά υλικά και έτοιμο σε χρόνο μηδέν, σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿✿✿
֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
- 110 γρ Γάλα.
- 3 Αυγά μεγάλα ή 4 μεσαία.
- 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Όλυμπος 2%.
- 70 γρ. Παρθένο Ελαιόλαδο.
- Αλάτι.
- Πιπέρι
- 200 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 500 γρ Φέτα βαρελίσια Καλαβρύτων.
- Λίγο επιπλέον Λάδι δια το ταψί.
- Σουσάμι (Άσπρο - Μαύρο).
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.
- Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι τμηματικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα, πρέπει να μην την διαλύσουμε τελείως ώστε να υπάρχουν μεγάλα τρίμματα μέσα στον χυλό.
- Ανακατεύουμε με την βοήθεια μία σπάτουλας σιλικόνης (όχι με τον αυγοδάρτη) ώστε να μπει καλά η φέτα μέσα στο χυλό χωρίς να διαλυθεί.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
- Ραντίζουμε με λίγο λάδι από πάνω.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 170°C για περίπου 35΄ ή μέχρι πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Καλή σας απόλαυση !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου