Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο



Αυτή η εύκολη, γρήγορη, νόστιμη, λαχταριστή τυρόπιτα θα γίνει η νέα σούπερ αγαπημένη «τυρόπιτα» όλης της οικογένειας !!! Είναι ένα τέλειο σνακ για όλες τις ώρες, για πρωινό, μεσημεριανό ή για ένα γρήγορο αλμυρό σνακ. Φτιαγμένο με απλά υλικά και έτοιμο σε χρόνο μηδέν, σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞
 
Μερίδες :  Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 35΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : 
✿✿✿


֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
  • 110 γρ Γάλα.
  • 3 Αυγά μεγάλα ή 4 μεσαία.
  • 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Όλυμπος 2%. 
  • 70 γρ. Παρθένο Ελαιόλαδο.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι
  • 200 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 500 γρ Φέτα βαρελίσια Καλαβρύτων.
  • Λίγο επιπλέον Λάδι δια το ταψί.
  • Σουσάμι (Άσπρο - Μαύρο).

֍ Τρόπος παρασκευής ֍
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.
  • Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι τμηματικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

  • Τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα, πρέπει να μην την διαλύσουμε τελείως ώστε να υπάρχουν μεγάλα τρίμματα μέσα στον χυλό.
  • Ανακατεύουμε με την βοήθεια μία σπάτουλας σιλικόνης (όχι με τον αυγοδάρτη) ώστε να μπει καλά η φέτα μέσα στο χυλό χωρίς να διαλυθεί.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
  • Ραντίζουμε με λίγο λάδι από πάνω.

  • Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι σε όλη την επιφάνεια.

  • Ψήνουμε στον αέρα στους 170°C για περίπου 35΄ ή μέχρι πάρει ένα χρυσό χρώμα.


Καλή σας απόλαυση !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου