Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια


Ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας, μία συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες  ικανότητες στην μαγειρική για ένα τόσο απλό αλλά τέλειο πιάτο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε  με ρύζι ή ζυμαρικά, προσωπικά μου αρέσει με αυθεντικό πουρέ πατάτας. Δοκιμάστε την συνταγή αυτή και θα με θυμηθείτε.

𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞 𝄞

Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄- 8΄, Αναμονή για το μαρινάρισμα 45΄, Τηγάνισμα /Μαγείρεμα 40΄- 50΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✿✿✿

֍ Υλικά που θα χρειαστείτε ֍
Για το Μαρινάρισμα 
  • 2 κ.γ Σκόρδο σε σκόνη.
  • 3-4 κ.σ. Λάδι.
  • 2 κ.γ Πάπρικα γλυκιά.
  • Μερικά φυλλαράκια από φρέσκο Δενδρολίβανο.
  • Μερικά φυλλαράκια Κορίανδρο.
  • 3-4 κ.σ. Μουστάρδα. 
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι. 
Για το Ψαρονέφρι
  • 1 κιλό Ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες από τον χασάπη (εγώ το κόβω στο σπίτι στο μέγεθος που θέλω).
  • 1 Μέτρια κόκκινη μακρόστενη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες.
  • 1 συσκευασία άσπρα Μανιτάρια φρέσκα.
  • Λάδι για το τηγάνι.
  • Λίγο ανάλατο Βούτυρο για το τηγάνι (Lurpak)
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί ή κάποιο άλλο της επιλογής σας για το τηγάνισμα.
  • 350 ml Λευκό κρασί για την σάλτσα.
  • 2 κ.γ Σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ Αλεύρι
  • Αλάτι,
  • Φρέσκο Πιπέρι
֍ Εργαλεία | Σκεύη  ֍
  • 1 δίσκο κοπής.
  • 1 ταψάκι για το μαρινάρισμα.
  • 1 μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • Μούλτι 
  • 1 Μεγάλο πυρέξ.
֍ Τρόπος παρασκευής ֍
Μαρινάρισμα
  • Κόβουμε σε φέτες το ψαρονέφρι (αν δεν το έχει κάνει ο χασάπης μας) πάνω σε ένα δίσκο κοπής.
  • Βάζουμε τις κομμένες φέτες σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε πάνω του Λάδι, τη Μουστάρδα, Αλάτι, Πιπέρι, Σκόρδο σε σκόνη, τη Πάπρικα, το φρέσκο Δενδρολίβανο και τον Κορίανδρο.
  • Τα ανακατεύουμε καλά, όλα μαζί με τα χέρια μας ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού στο ψαρονέφρι.
  • Σκεπάζουμε το ταψάκι και το αφήνουμε στην άκρη για 45΄ ανακατεύοντας για μία ακόμα φορά όλα μαζί μετά τα πρώτα 20΄.

Ψήσιμο / Μαγείρεμα
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μούλτι ρίχνουμε 300ml λευκό κρασί,  1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου,1½ κ.γ πάπρικα γλυκιά, 2½ κ.σ. μουστάρδα, λίγο πιπέρι, 2 κ.γ αλεύρι και τα κτυπάμε, Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα λίγο βούτυρο και το λάδι.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο (δεν αφήνουμε να κάψει) ρίχνουμε μέσα τη κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε μόνο για 2΄.
  • Ρίχνουμε μέσα το μαριναρισμένο ψαρονέφρι και τηγανίζουμε λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μία πλευρά,  με μία λαβίδα ή ένα πιρούνι γυρίζουμε τα κομμάτια για ψηθούν και από την άλλη μεριά. (προσοχή να ψηθούν χωρίς να τα κάψουμε). 3΄ λεπτά μετά το γύρισμα ρίχνουμε μέσα και το κρασί και τηγανίζουμε για άλλα 3΄περίπου.  
  • Όταν πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. 
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το περιεχόμενο του μούλτι και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄- 3΄.
  • Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο πυρέξ πάνω στο ψαρονέφρι και ψήνουμε για 15΄- 20΄ στο φούρνο.
  • Συνοδεύουμε το ψαρονέφρι με ρύζι, ζυμαρικά, τηγανιτές πατάτες ή φρέσκο πουρέ ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.    

֍ Σημείωση ֍
  • Αν δεν έχετε μεγάλο τηγάνι χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο και φτιάξτε το ψαρονέφρι σε δόσεις, σε κάθε τηγανιά ρίχνετε ένα γεμάτο σφηνάκι κρασί.
  • Αν η σάλτσα στο μούλτι δεν είναι αρκετή για το πυρέξ σας, φτιάξτε και δεύτερη δόση, για μένα μία δόση είναι αρκετή. 










Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου